Renovatie-idee: je trap bekleden met vinyl
Renovatie-idee: je trap bekleden met vinyl

Renovatie-idee: je trap bekleden met vinyl

, od Leonie

Heb je een nieuw huis gekocht en vind je de trap niet zo mooi? Of woon je al een tijdje in je huidige woning, maar ben je de trap echt helemaal beu? Dan is het tijd voor een traprenovatie. Misschien klinkt een traprenovatie ingrijpend, maar dat valt reuze mee. Het is iets wat je – met een beetje voorbereiding – prima zelf kunt doen. Ben je van plan om jouw trap te renoveren, maar wil je er niet te veel geld aan uitgeven? Dan is je trap bekleden met vinyl een goede optie. In dit blog lees je er meer over.

Je trap bekleden met vinyl

Wanneer je de trap gaat renoveren is het allereerst belangrijk om je af te vragen wat je precies wilt. Wat vind je mooi? Aan welke eisen moet je nieuwe trapbekleding voldoen? Veel mensen kiezen ervoor om de trap te bekleden met vinyl. Vinyl is niet alleen makkelijk te plaatsen, het is ook zeer onderhoudsvriendelijk en slijtagebestendig. En het mooie is, dat vinyl traptreden de uitstraling hebben van houten traptreden. Dit maakt vinyl perfect voor het creëren van een karakteristieke hout-look.

Fijn in het gebruik

Een ander voordeel van de trap bekleden met vinyl is dat het materiaal gemakkelijk schoon te maken is. Het kan goed tegen vocht, is vetafstotend en voelt warm aan. Dit is prettig als je ’s ochtends op blote voeten naar beneden komt. Zo heb je geen last van koude voeten. Naast dat een vinyl trap fijn is in het gebruik, is het ook nog eens een voordelige optie. Vinyl is niet duur, maar het biedt wél de gewenste kwaliteit.

Verschillende dessins

Bij CanDo geven we je graag keuze. In ons assortiment traprenovatie vinyl vind je verschillende dessins en kleuren. Heb jij een moderne woning en wil je dat de trap daar mooi op aansluit? Dan zijn overzettreden in zilvergrijs eiken iets voor jou. Het is de perfecte combinatie van de authentieke hout-look en het moderne effect van grijs. Ga je liever voor een landelijke uitstraling? Dan kun je beter voor een natuurlijke houtkleur gaan, zoals bijvoorbeeld blond eiken. Dit dessin geeft een natuurlijke en authentieke uitstraling aan je woning.

Gemakkelijke montage

Het fijne aan de CanDo traprenovatie vinyl is dat de traptreden uit één stuk bestaan. Zo heb je geen last van naden. Daarnaast maakt dit de montage extra makkelijk. Je kunt de treden direct op maat snijden en over de bestaande traptreden plaatsen. Om de trap af te maken gebruik je onze trapneusprofielen. Ook deze zijn eenvoudig te monteren. Ga jij zelf aan de slag om de trap te bekleden met vinyl? Het volgende instructiefilmpje helpt je op weg.