TV meubel maken van hout
TV meubel maken van hout
Panelen

TV meubel maken van hout

, od Giel

Ben je al enige tijd op zoek naar hét perfecte tv meubel, maar lukt het niet om er eentje naar wens te vinden? Mocht je het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken dan kun je ook overwegen om je tv meubel zelf te maken. Dit bespaart je niet alleen een grote zoektocht, maar ook geld en energie. Daarbij geniet je van alle vrijheid om je tv meubel naar wens te ontwerpen. Bij het maken van een tv meubel heb je ruime keuze uit diverse materialen, waarvan hout altijd een geliefde optie is. In dit blog lees je hoe je het beste dit project kunt aanpakken en hoe je een tv meubel maakt van hout zonder te zagen.

Zelf je tv meubel van hout ontwerpen

Een van de lastigste klusjes bij het maken van een kast op maat van MDF is het zagen van de platen. MDF mag dan wel een makkelijk te bewerken materiaal zijn, een foutje is zo gemaakt en we begrijpen het dan ook heel goed als je dit deel van je DIY-project liever uitbesteedt aan professionals die dagelijks tientallen stukken hout op maat zagen. CanDo Start is een service van CanDo waarbij je in een paar stappen je MDF-platen op maat kunt ontwerpen, zodat wij ze voor je kunnen zagen. Je bestelt deze platen voor je kast niet bij ons, maar via de website van Gamma, Karwei of Praxis. Wij leveren je bestelling wel bij jouw thuis als je dat wilt. Zelf ophalen bij een bouwmarkt bij jou in de buurt is ook mogelijk.

Gebruik de 3D-tool van CanDo

Hoewel hout een materiaalsoort is die vrij eenvoudig te bewerken valt, blijft het op maat zagen van planken een uitdaging voor velen. Je kunt er voor kiezen om de tool van CanDo hout op maat te gebruiken. Deze online tool laat jou zelf je tv meubel van hout ontwerpen, maar laat het zagen over aan een professional. Dit kun je doen via de websites van Gamma, Praxis en Karwei. Zij nemen de bestelling op en wij voeren het zaagwerk uit. Je kunt ervoor kiezen om je tv meubel van hout thuis te laten bezorgen of om je bestelling gratis op te halen bij de bouwmarkt bij jou in de buurt. 

Stel naar wens samen

Dankzij de 3D-tool stel je je tv meubel van hout compleet naar wens samen. Zo heb je de mogelijkheid om de vorm aan te passen, maar ook het soort afwerking bepaal je zelf. We kunnen zelfs de randen voor je afronden of schuin laten aflopen, zodat het meubel perfect in elkaar steekt. Je hebt bovendien geen restafval, maar enkel zeer strak gezaagde houten platen.