We gaan weer naar binnen en dat is best weer gezellig
We gaan weer naar binnen en dat is best weer gezellig
Steigerhout

We gaan weer naar binnen en dat is best weer gezellig

, door Leonie

Ieder jaar weer pakken Mark en ik de laatste zonnestraaltjes mee voordat de koude en natte herfstdagen beginnen. Wij houden ervan om lekker in het zonnetje te ontbijten, de middag door te brengen met een boek op ons terras in de tuin en ’s avonds gaat de BBQ aan! We zitten soms bijna meer buiten dan binnen. Maar binnen mogen we niet vergeten, want natuurlijk zitten we nog steeds veel binnen als het niet zo’n zomers weer is buiten. Daarom vinden wij het belangrijk om zowel binnen als buiten een zelfde sfeer te geven. Dit hebben wij mogelijk weten te maken dankzij de handige bouwtekeningen van CanDo.

 

Van binnen naar buiten werken


Vorig jaar hebben we een eigen salontafel gemaakt van steigerhout voor binnen. De voornaamste reden dat wij voor steigerhout hebben gekozen, is omdat het een mooie, industriële uitstraling heeft, maar ook omdat steigerhout goed voor het milieu is. Na het gebruik op de bouw is steigerhout vaak afgeschreven. Afval dus. Maar wij maken er nog steeds hartstikke mooie meubels van! Omdat we nog steeds blij zijn met de salontafel binnen, wilden wij ook een soortgelijke steigerhouten salontafel voor buiten maken om ons interieur door te trekken naar ons exterieur. Met de maakplannen van CanDo voor een steigerhouten salontafel is het voor ons ontzettend makkelijk gemaakt. In deze maakplannen vind je namelijk:

-          Een boodschappenlijst voor in de bouwmarkt

-          Een zaagplan om de planken op de juiste lengte in te korten

-          Een stappenplan om dit klusproject in elkaar te zetten

Daarnaast heeft CanDo ze ook nog een montage filmpje gemaakt om het monteren van de steigerhouten salontafel nóg makkelijker te maken. Zo hadden wij binnen een handomdraai onze salontafel buiten klaar!

 

Steigerhouten salontafel aanvullen met een bank


Omdat de salontafel zo snel stond, hebben we ook gekeken naar een bijpassend bankje waar we onze kop koffie ’s ochtends kunnen drinken en ’s middags ons boek op kunnen lezen. Na verder te hebben gekeken in de maakplannen van CanDo, zagen we ook de mogelijkheid voor een steigerhouten bank. We hebben gekozen voor de XL bank van CanDo, zodat er genoeg ruimte is voor ons allebei. Ook deze bank stond redelijk snel dankzij de handige boodschappenlijst die erbij zat. We hebben de salontafel en de bank afgemaakt met bijpassende gekleurde kussens, een plaid en wat mooie bloemetjes. Helemaal conform onze stijl die we binnen in ons huis ook hanteren!

 

BBQ made fun!


Ik houd erg van koken en Mark is ook groot fan van barbecueën. We vinden het leuk om vrienden uit te nodigen en uitgebreid te borrelen in de tuin. Het hebben van een eigen buitenkeuken was dan ook al voor langere tijd een droom van ons samen, alleen zijn buitenkeukens alles behalve goedkoop! Maar ook daar is bij CanDo een DIY-oplossing voor: de steigerhouten buitenkeuken. Deze klus was iets groter dan de salontafel en bank. De buitenkeuken heeft namelijk een plek voor een grote grill, diverse opbergmogelijkheden – wat fijn is voor al ons keukengerei voor buiten – en genoeg bereidingsruimte. Hierdoor hebben we veel meer mogelijkheden gecreëerd dan we bij onze ‘gewone’ barbecue hadden. Zo kunnen we steeds langer genieten van de laatste zomeravonden en de nog aangename herfstavonden.

 

Binnen en buiten één geheel


Dankzij onze zelfgemaakte salontafel, XL bank en buitenkeuken van steigerhout, sluiten onze tuin en terras helemaal aan bij ons interieur binnen in de woonkamer en keuken. We hebben ervoor gekozen om dezelfde kleuraccenten te gebruiken; groene plantjes, mooie bloemen, babyblauwe kussentjes en een babyblauw plaid. Daarbij hebben we er eerder al voor gekozen om de vloer van binnen naar buiten door te trekken, zodat dit ook meer één geheel werd. Met de aansluitende meubels en accessoires hebben we ons binnen en buiten interieur helemaal met elkaar verbonden! Wij zijn heel blij met het eindresultaat. Ben jij benieuwd welke meubels je nog meer kunt maken van steigerhout, eikenhout of driftwood? Bekijk dan deze pagina met alle verschillende maakplannen van CanDo!