Open trap bekleden

Heb jij een open trap in je huis die wel een nieuwe look kan gebruiken? Je open trap bekleden doe je eenvoudig met traprenovatie op maat van CanDo. Wij komen inmaten en zagen alles op maat, jij plaatst de traponderdelen zelf óf laat dit over aan onze monteurs. Ontdek hier alles over traprenovatie op maat bij een open trap.

 

Maak van je open trap weer een échte eyecatcher

Open trappen kunnen dé eyecatcher van je interieur zijn. Door de open ruimte tussen de treden laten ze veel licht door, wat natuurlijk bijdraagt aan een mooie lichtinval in je woonkamer of trappenhuis. Zijn de treden wat versleten of past de look van je open trap niet helemaal bij jouw woonstijl? Dan kan dat een grote stempel drukken op de look van de totale ruimte. Het liefst wil je daarom dat jouw open trap er netjes uitziet en past bij je smaak. Is dat nu niet het geval bij jouw open trap? Dan is het misschien tijd om je open trap opnieuw te bekleden. Maak een keuze uit ons ruime assortiment van decors voor jouw open traprenovatie. 

Traprenovatie voor je open trap op maat

Je kunt je open trap gemakkelijk zelf bekleden met overzettreden op maat voor een open trap. Met onze open traprenovatie op maat service nemen wij het inmeten en het op maat maken voor je uit handen. Het enige wat jij hoeft te doen is je trap te bestellen via onze handige configurator en de trap na levering te monteren. Dat laatste kun je ook aan ons overlaten door te kiezen voor onze montageservice.

Let op! Wij bieden bij traprenovatie op maat geen materiaal aan voor de afwerking van de onderkant van de trap. We adviseren om de onderzijde te schilderen zodat deze matcht met de overzettrede. Klik hier voor meer uitleg.


Bekijk kleurstalen voor je open traprenovatie bij jou thuis!


Open trap bekleden: zo doe je dat

Do it yourself

Wil je liever helemaal zelf aan de slag met je open traprenovatie? Ook dat kan met CanDo. Wanneer je de open trap zelf gaat bekleden zelf, kun je terecht bij ons doe-het-zelf assortiment. Met de volgende producten uit ons assortiment kun je volledig zelfstandig je trap inmeten, op maat zagen en monteren:

 

  • Overzettreden voor de voor- en bovenzijde van de treden
  • Open trapprofielen voor de achterkant van de treden
  • 1 stootbord, voor de bovenste trede
  • 1 traprandprofiel voor de bovenste trede (afwerklijst)
  • Meetapparatuur (CanDo Trapspin)
  • Kit

Do it together

Met ons traprenovatie op maat concept stel je jouw trap samen in de online configurator. Hier selecteer je jouw type trap, waarbij je aangeeft dat je een open trap hebt en of jouw trap een bocht maakt. Ook geef je het aantal treden van je trap op. Daarna kies je jouw favoriete materiaal en kleur voor de overzettreden. Ook kun je hier aangeven of je de trap zelf gaat monteren of dit aan ons overlaat. Ga je de trap zelf monteren, dan krijg je een handige montagehandleiding meegeleverd. 

 

Do it for me

Als je binnen ons trap op maat concept kiest voor de montageservice, dan hoef je na het bestellen van jouw open traprenovatie helemaal niets meer te doen. Je mag onze monteurs natuurlijk wel een kopje koffie aanbieden, maar je kunt vooral volop gaan genieten van jouw door professionals gerenoveerde open trap. 

 


Traprenovatie voor je open trap met enkelzijdige bekleding

 

Het bekleden van een open trap kan gedaan worden via enkelzijdige bekleding en dubbelzijdige bekleding.

  • Enkelzijdige bekleding: de boven-, voor- en achterzijde van een trede worden bekleed.
  • Dubbelzijdige bekleding: de trede wordt volledig rondom bekleed. Inclusief alle randen.

Bij CanDo bieden wij enkelzijdige bekleding. Deze optie heeft als voordeel dat het een stuk goedkoper is dan dubbelzijdige bekleding omdat je veel minder materiaal nodig hebt en de montage sneller verloopt. 

Goed om te weten:

Bij onze traprenovatie op maat service worden er dus geen onderdelen geleverd voor de onderkant van de traptreden. Daarnaast is de binnenkant van de overzettreden niet ommanteld: hier blijf je het naturel MDF zien. Wanneer de overzettrede wat onder de treden uitsteekt, kan dit opvallen bij een donker decor zoals beton antraciet. Voor het mooiste resultaat adviseren wij om de onderkant van de traptreden en de binnenzijde van de overzettrede in dezelfde kleur te schilderen als de trapwangen.


Wat kost een open trap bekleden? 

Doe-het-zelf: zelf je open trap bekleden

Bij het zelf uitvoeren van je open traprenovatie kun je rekening houden met onderstaande materialen en kosten. De prijslijst hieronder geldt voor een open trap met 13 treden met een draai. Voor de overgang van de trap naar de overloop heb je altijd één stootbord nodig.

Benodigd materiaal
Aantal
Adviesprijs Totaalprijs
Overzettrede beton antraciet 100x30cm
10
€  40,99  €  409,90
Overzettrede beton antraciet 130x38cm
3
 €  57,99  €  173,97
Open trapprofiel achterkant trede
12
 €  13,99  €  167,88
Stootbord beton antraciet
1
€  30,24 €  30,24
Afwerkprofiel beton antraciet
1
€  27,99 €  27,99
Kantlaminaat beton antraciet (2st.)
1
€  5,95 €  5,95
Traprenovatietool
1
€  34,99 €  34,99
Totaalprijs
    €  850,92

 

Doe het samen: traprenovatie voor je open trap op maat

Wil jij tijd besparen met jouw open trap renoveren? Doe het samen met CanDo. Laat ons jouw open traprenovatie op maat zagen, of laat je geheel ontzorgen en kies voor onze montageservice.

Vorm trap Traprenovatie op maat prijs  Incl. Montage
Rechte trap, 11 treden €1.799 €2.499
Trap met 1 draai, 13 treden €2.349 €3.049
Trap met 2 draaien, 13 treden €2.499 €3.199

 

 


Open trapbekleding bestellen

Ben jij enthousiast geworden over het opnieuw bekleden van jouw open trap? Bekijk ons assortiment voor de doe-het-zelvers of begin met het online samenstellen van jouw open trap op maat!